Tour d'Excellence by Audi
Iako će se konkretni sastojci 'recepta' koji vode do vrhunskog rezultata sigurno razlikovati, osnovni postupak ostvarivanja uspjeha nikada se ne mijenja, bez obzira radi li se o haute cuisine ili stvaranju premium automobila. Treba pomiješati inovativnost, odvažnost i težnju savršenstvu, dodati puno truda, rada i volje i sve to začiniti prstohvatom tvrdoglave upornosti.
Baš kao što Audi njeguje takav pristup u proizvodnji svojih automobila i tako stalno pomiče granice izvrsnosti i napretka, istim je pristupom domaća gastronomija uvela Hrvatsku u zaista prestižno društvo. Prepoznali su to gosti najistančanijih nepca, kao i brojne svjetske institucije poput Michelin vodiča. Hrvatska gastronomija postaje sve uspješnija, priznatija i prepoznatljivija, a za sve su zaslužni pojedinci, naši vrhunski chefovi i chefice koji se u svojim kuhinjama dosljedno drže visokih standarda i ne priznaju ništa manje od savršenog.
Kako bi vas inspirirali i prenijeli dio ove priče o profinjenim okusima i ukusima, donosimo vam "Recept za napredak - Tour d'Excellence by Audi". Radi se o mini seriji od tri video reportaže u kojima ćemo predstaviti neke od najuspješnijih domaćih chefova i njihove restorane. Želimo ih pobliže upoznati i saznati sve o njihovom receptu za uspjeh i postizanju vrhunskih rezultata.
Upoznat ćemo tri domaća imena čiju kuhinju po kvaliteti prepoznaju i najzahtjevniji gosti, ali i institucije koje prate napredak i izvrsnost u gastronomiji. Njihovi su restorani na listama najboljih po svjetskim mjerilima, a trud ovjenčan legendarnim Michelin zvjezdicama. Svaki od chefova tijekom epizode priprema i jelo po vlastitom izboru, a sve recepte ekskluzivno možete preuzeti u pdf formatu upravo na ovoj stranici.
Prvi video u seriji predstavlja vam chefa Rudolfa Štefana, kuhara i vlasnika restorana Pelegrini u Šibeniku. Osim što je vrhunski chef i vlasnik restorana Pelegrini, poznatog po osvojenim Michelinovim zvjezdicama nekoliko godina za redom, Rudolf Štefan je i član Turističkog vijeća HTZ-a.
Pogledajte cijelu epizodu:
Ekskluzivan recept za prikazano jelo - škrljun i čokalice s wasabi krumpirom chefa Rudolfa Štefana - možete preuzeti ovdje.
Uputili smo se na Korčulu, kako bi snimili drugi video i upoznali chefa Marka Gajskog zaslužnog za uspjeh LD Restauranta. U doba pandemije COVID-a dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu, a 2021. godine osvaja i Rising Chef Trophy - međunarodnu nagradu za gastronomsku izvrsnost koju dodjeljuje Relais & Chateaux.
Pogledajte cijelu epizodu:
Ekskluzivan recept za prigodni bakalar chefa Marka Gajskog možete preuzeti ovdje.
Treće mjesto na koje vas vodi Audi jest restoran Korak u Jastrebarskom, obiteljski restoran na Plešivici koji je ove godine ovjenčan jednom Michelin zvjezdicom, ali i Michelin Zelenom zvijezdom za održivost. Bernard Korak, vlasnik i glavni chef, inače je diplomirani inženjer građevine, koji je zanat učio uz vrhunske chefove poput Massima Botture iz Modene s 3 Michelinove zvjezdice i Ane Roš iz Hiže Franko ovjenčane s 2 zvjezdice, pa ovakav uspjeh ne treba čuditi.
Pogledajte cijelu epizodu:
Ekskluzivan recept za Patlidžan Korak chefa Bernarda Koraka možete preuzeti ovdje.